top of page
  • Foto del escritorroser ferrando

Últimes pràctiques de Qi Gong a l'aire lliure d'aquest 2022

QI GONG A L'AIRE LLIURE


Dia: Diumenge 4/12 i 18/12 Horari: 10h a 11h Lloc: Jardins de la Tamarita a Barcelona Punt de trobada: Av.Tibidabo a la Plaça Kennedy. Aportació General; 15€ sessió / 30 € mes.


Just d'aquí un mes exacte, el dia 21 de desembre a les 22.48h donarem la benvinguda a l'hivern astronòmic que s'allargarà fins el dia 20 de març del 2023. I és així com la tardor ens abandonarà per deixar pas al dia més curt de l'any i amb ell l'inici de l'hivern.


Però anem a pams.


D'on venim?


El Qi Gong dels cinc elements del Dr.Paul Lam, treballa el cicle cosmològic dels cinc elements (terra, metall, aigua, fusta i foc) per tonificar i equilibrar els òrgans associats a a cada element.


Durant aquest mes de tardor en les pràctiques de Qi gong a l'aire lliure ens hem dedicat a treballar i equilibrar energèticament l'element metall que està vinculat als òrgans: pulmó i intestí gros. És per això que un desequilibri en aquest element es tradueix moltes vegades en l'aparició de refredats i grips.

I com ho hem fet? Practicant diversos exercicis provinents de la MTX (medicina tradicional xinesa) que estan associats a aquests òrgans per ajudar-nos a mantenir un bon estat físic-mental.


I ara, la tardor, després de 89 dies i 21 hores de vida, es transformarà en l'hivern però abans (exactament, els 18 darrers dies anteriors al 21/12) l'energia de tardor/ metall viurà un estat de transició a través de l'element terra.

Aquesta fase de transició sempre apareix als 18 darrers dies de cada estació;

és a dir, al final de la tardor o metall, final d'hivern o aigua, final de la primavera o fusta i al final de l'estiu o foc.

L'element terra és l'eix central de l'esquema del Dr.Paul Lam; és el suport de la circulació del Qi i per tant aquesta fase de transició ens permet alimentar i reforçar l'energia en el trajecte cap al següent element.


A on anem?


Doncs ben aviat, arribarem al final de tardor o metall i per tant les dues properes sessions de Qi gong a l'aire lliure del mes de desembre (el dia 4 i 18/12) posarem el focus en equilibrar justament l'element terra; i ho seguirem fent a través de la pràctica d'exercicis de la MTX que treballin els seus òrgans associats que són l'estómac, el pàncrees, la melsa i el sistema digestiu.

I més endavant, al gener, ens endinsarem ja de ple en l'hivern i la pràctica del Qi de l'element aigua (ronyó, cervell, òrgans sexuals).


Com veieu, us comparteixo un treball fascinant i sobretot, molt i molt saludable per a toxts.

Si algú de vosaltres està interessat/da en venir, si us plau, m'ho feu saber per aquí i us informo més detalladament.

Una abraçada ben forta,

Roser

___________________________________________________________________________________________


Reflexió, diàleg i tribu:


m'agradaria molt obrir un diàleg amb vosaltres per què segur que teniu molt a dir.


Si us ve de gust rebre l'avís de les noves entrades al meu blog, així com participar activament en aquest espai deixant comentaris i/o likes, només cal que us registreu a l'espai habilitat a la part superior/dreta on diu: Inicia sesión/ Regístrate


Gràcies i més gràcies per ser-hi!


59 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page