top of page
  • Foto del escritorroser ferrando

"Hay aspectos de nuestra constitución sumamente importantes que no vemos."Inma Nogués



He llegit i rellegit, no sé molt bé quantes vegades, l'entrevista que li van fer a la metgessa de família, Inma Nogués, a l'espai La Contra del Diari la Vanguardia i després d'uns dies de reflexions intermitents al respecte em trobo avui amb la necessitat d'asseure'm i escriure unes línies amb la intenció d'endreçar algunes idees i compartir-les amb vosaltres.


En primer lloc, sinó ho heu fet encara, us animo a llegir l'entrevista que comparteixo al següent enllaç:


L'Inma Nogués mentre estudiava per a ser metgessa va conviure amb molt dolor i patiment; un escenari que li va servir de motor per buscar respostes en altres mirades mèdiques. Ens diu que va tenir la necessitat de: " ir a buscar más allà de lo físico, de lo obvio", "Tenía la sensación de que algo se nos estaba escapando, que las personas tenemos un desconocimiento muy profundo de nosotros mismos, y esa falta de conocimiento, del propósito de la vida, nos enferma."


Hi esteu d'acord?


En el seu cas, apropar-se i conèixer la saviesa tradicional oriental l'encamina a plantejar-se un nou enfocament, no només mèdic sinó, probablement, també vital. I és així com desenvolupa una mirada, més integradora, des d'on posicionar-se i entendre el què ens passa:

"Los físicos dicen que estamos inmersos en un mar cuántico de energía, y la sabiduría antigua que la energía de la vida fluye en tus células y por todo el universo y lo mantiene todo cohesionado"/ "Hay aspectos de nuestra constitución sumamente importantes que no vemos."


En el meu cas, el Qigong/Txikung de salut que practico basa la seva tècnica en la Medicina tradicional Xinesa (MTX). Per tant, practicar Qigong i no conèixer els fonaments de la filosofia mèdica oriental serveix de ben poca cosa.

Un dels temes estrella que apareix a les sessions de Qigong que imparteixo és el concepte d'energia. Parlar d'ella, bé atrevir-se a parlar d'ella, per mi és complicat per què quan en parlo em limito a exposar una teoria, a compartir un discurs/resposta exclusivament racional que no sempre és útil per a tothom...; I ,llavors, prefereixo anar més enllà de les paraules, deixar una estona la racionalitat al seu calaix i atrevir-se a anar més lluny, fer la recerca des d'un altre indret, no parlar, no fer res, només activar l'escolta, sentir la respiració del nostre cos i el seu batec (no només del cor), així com també percebre la connexió de les cèl.lules què ens habiten.


Silenci/so, moviment, energia.


Altres conceptes exposats a l'entrevista relacionats amb la tècnica Qigong de Salut:

psiconeuroinmunologia, importància de la prevenció, plasticitat neuronal, símptoma i no causa de la malaltia, depressió i ansietat.

Gràcies per ser-hi!

Roser F.


___________________________________________________________________________________________


Reflexió i també diàleg

M'agradaria molt obrir un diàleg amb vosaltres per què segur què teniu molt a dir.

Si us ve de gust, us convido a participar activament en aquest espai deixant comentaris i/o likes. Per a fer-ho, només cal que hi accediu a través de l'espai que teniu a la part superior/dreta: Inicia sesión/ Regístrate



79 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page